Ekologia jest teraz trendy, dlatego warto się orientować w tym temacie. Tym bardziej, że opanowuje ona kolejne dziedziny naszego życia. Obecnie dotarła do kuchni.

Ekologia to teraz najmodniejszy temat w telewizji śniadaniowej. Nie ma tygodnia, w którym miła pani nie przekonywałaby widzów do życia, którego podstawą jest dbanie o środowisko. Oczywiście to bardzo istotny temat, ale wiele osób woli dowiedzieć się jak to wpłynie na ich życie codzienne. Niestety większość nas kojarzy ekologię z czasochłonnym segregowaniem śmieci i uważaniem na ilość zużytej wody. Tymczasem ekologia może sprawić, że będziemy się zdrowiej odżywiać. Wystarczy kupować produkty oznaczone znaczkiem, który mówi, że jest to wyrób ekologiczny.

Ekologiczne produkty w kuchni

Ekologia zawitała do kuchni, dzięki warzywom ekologicznym uprawianym tylko na naturalnych nawozach. Do tych warzyw dodawano przetworzone dodatki, dlatego producenci żywności postanowili szybko to zmienić. Obecnie na rynku dostępna jest nawet panierka ekologiczna, która produkowana jest na specjalnej linii technologicznej, która zapewnia jej czystość mikrobiologiczną. Taka panierka ekologiczna wykorzystywana jest do przygotowania kotletów z soi. Naturalnie świetnie nadaje się do panierowania kotletów z mięsa wieprzowego, najlepiej pochodzącego z ekologicznej hodowli.

Pyszny dodatek – bułka tarta

O zaletach bułki tartej jako dodatku do posiłku głównego.

Dziś już mało kto potrafi sobie wyobrazić pyszny polski obiad bez tak wspaniałego dodatku, jak bułka tarta. Niestety, jest dość tucząca, więc trzeba pamiętać, by nie jeść jej codziennie i bez żadnego opamiętania. Szczęśliwi są ci, którzy mogą sobie pozwolić na luksus swobodnego jedzenia tego pysznego elementu każdego posiłku, jakim jest bułka tarta. Nic dziwnego- chyba każdy, kto skosztował choć raz takiego przysmaku, będzie już zawsze myślał o nim tylko z błogością w ustach. Nie sadzę, by istniała osoba, która potrafi odmówić sobie porcji panierki, na przykład do ziemniaków, mięsa, czy nawet fasolki.

Niektórzy uważają, że warzywa prosto z wody są mało smaczne- nie mają walorów smakowych i jeśli ktoś przesadzi z gotowaniem, czasem mogą być rozmiękczone. Ale z takim dodatkiem, jak bułka tarta, nie ulega wątpliwości, że nie będziesz chciał odejść od stołu. Nawet gdy już się najesz, będziesz zwlekać ze wstaniem z obawy, że ktoś zje Twój przysmak. Już Ci nabiegła ślinka do ust? Więc biegnij do kuchni, bo może nic już nie zostało z bułki.

UWAGA! Chcesz zamieścić ten artykuł na swojej stronie?
» Pamiętaj o zachowaniu formatowania tekstu i ewentualnych odnośników do reklamowanych stron w formie aktywnej.
» Zamieść informację na temat pochodzenia artykułu wstawiając pod nim poniższy kod w niezmienionej wersji:

» Pochwal się w komentarzach gdzie zamieściłeś artykuł. Na pewno jego autor ucieszy się z tego i z chęcią odwiedzi Twoją stronę.


Inne artykuły użytkownika