Hurtownia AGD oferuje rozmaity sprzęt kuchenny, różne naczynia oraz miksery. Mikser jest po prostu urządzeniem kuchennym przeznaczonym do mieszania składania, i ubijania rozmaitych składników żywności. Mikser jest to urządzenie do drobnych lub ciecz składników do mieszania. Innym słowem mikser ma mieszać. Hurtownia AGD sprzedaje miksery które istnieją w dwóch istotnych odmianach, miksery ręczne i miksery stacjonarne. Miksery są bardzo pożyteczne w przyrządzaniu różnych potraw, można ich używać także do robienia np. Lodów.
Mikser ręczny, jak sama nazwa wskazuje, jest to trzymane ręcznie urządzenie mieszające. Nowoczesny zasilany elektrycznie typ miksera składa się z uchwytu zamontowanego na dużej obudowie zawierającej silnik, który napędza jeden lub dwa mieszadła.
Duży mikser stojący to sprzęt kuchenny, wykorzystywany w celach komercyjnych piekarni pozwalający mieszać chleb lub ciasto. Mikser stacjonarny – w trakcie pracy stoi na stole w domu. Mikser stojący jest zasadniczo taki sam jak mikser ręczny, ale jest zamontowany na statywie, który nosi ciężar urządzenia. Miksery stacjonarne są większe i mają mocniejsze silniki niż ich ręczne odpowiedniki. Na ogół mają specjalną miskę, która jest zamknięta kiedy mikser pracuje. Typowy mikser stacjonarny będzie zawierać mieszadełko do ubijania kremów i białka; płaską łopatkę do mieszania farszów , i końcówkę do zagniatania ciasta. Miksery stojące Hurtownia AGD ogólnie udostępnia w każdym modelu. Miksery spiralne są wyspecjalizowane do mieszania ciasta, i nie są idealne do takich funkcji jak mieszanie innych składników. Prowadzi to do bardziej efektywnej metody mieszania ciasta, a często pozwala mikserom spiralnym mieszać tą samą partię ciasta znaczniejszej wielkości znacznie szybciej i przy mniejszym wymieszaniu ciasta .
Ponieważ miksery spiralne są w stanie mieszać ciasto przy mniejszym tarciu mieszadła ciasto miesza się nawet bez podnoszenia jego temperatury, co jest pożądane gdyż zapewnienia że ciasto może odpowiednio wzrosnąć.
Hurtownia AGD poleca miksery składające się z miski, która pozostaje statyczna, podczas gdy mieszadło szybko porusza się w misce, aby wymieszać zawartość. Miksery stacjonarne są uważane za bardziej wszechstronne niż ich spiralne odpowiedniki i mogą być używane do mieszania różnorodnych składników. Ponadto, można użyć miksera do takiego mieszania, które nie może być wykonane za pomocą mieszadła spiralnego.
Hurtownia AGD dysponuje nie tylko mikserami ale i blenderami –
Istnieją dwa typy blenderów:
ręczne, które są wkładane do pojemnika z produktami,
stacjonarne, z przymocowanym pojemnikiem , do którego są wkładane produkty.
Ubijanie białek jaj przez ręczny mikser elektryczny zostało wymyślone przez amerykańskiego wynalazce Rufusa Eastmana w 1885 roku. Domowe Miksery elektryczne były rzadko stosowane przed 1920 rokiem, kiedy zostały przyjęte szerzej do użytku domowego.
Mikser, sprzęt kuchenny, ręczny składa się z dużego dwustronnego koła zębatego , które jest podłączone do dwóch mniejszych kół zębatych. Przez przekręcenie korby, małe koła zębate obracają się. Ponieważ małe koła zębate na koniec naganiaczy są do obracania zębów (w przeciwnym kierunku). W tym jedno koło zębate jest większa niż dwóch małych przekładni, działa na biegu.
Dzisiaj, ręczne miksery wyszły z użycia i zostały zastąpione przez elektryczne wersje. Ten mikser został wymyślony przez różnych producentów ze Stanów Zjednoczonych . Ponadto urządzenie posiada dwa lub trzy prędkości, w celu wykorzystania miksera do ubijania ciasta , bitej śmietany , lub białka w misce.
Hurtownia AGD – Robot kuchenny. Elektromechaniczne urządzenie służące do obsługi różnych produktów. Robot kuchenny łączy w sobie zestaw uniwersalnych urządzeń uniwersalny – sokowirówka i młynek pracują jednocześnie
Hurtownia AGD – Po pierwsze, małe urządzenia kuchenne zostały wykorzystane w produkcji wina do mieszania wina . Powszechnie uznani przetwórcy w latach 70. XX wieku, propagowali wykorzystanie blenderów w domu. Według innej wersji, roboty kuchenne miały stanowić połączenie ręcznych, urządzeń do mielenia. Sprzęt kuchenny taki jak maszynka do mielenia mięsa i mieszadła (znana od 1919 roku, kiedy firma Troy Metal Products wydała pierwsze nieporęczne i niewygodne w użyciu urządzenie w tej klasie). Uniwersalne roboty kuchenne w pełnym tego słowa znaczeniu pojawiły się w połowie lat 60. w XX . W XXI wieku, większość przetwórców żywności na świecie produkowane były przez firmy niezwiązane z początkowym okresem ich historii.
Główne funkcje: rozdrabnianie, rozdrabniacz: bite koktajle , kremy, pianki ugniatanie ciasta wyciskanie soku
Silnik ( SOO ) – odpowiedzialny za obrót dyszy. Najczęściej, robot kuchenny umożliwia dostosowanie prędkości obrotów.
Miski osłonowe – zazwyczaj są wykonane z przezroczystego plastiku lub szkła , ale czasami z metalu.
UWAGA! Chcesz zamieścić ten artykuł na swojej stronie?
» Pamiętaj o zachowaniu formatowania tekstu i ewentualnych odnośników do reklamowanych stron w formie aktywnej.
» Zamieść informację na temat pochodzenia artykułu wstawiając pod nim poniższy kod w niezmienionej wersji:» Pochwal się w komentarzach gdzie zamieściłeś artykuł. Na pewno jego autor ucieszy się z tego i z chęcią odwiedzi Twoją stronę.